Kappers museum

Di Fretti’s kappers museum, lokaal in de vitrine!

historisch-mes1

Het wel bekende en begeerde scheermes waar men zich vroeger mee schor en wat waarschijnlijk al vanaf 1600 in gebruik is.
compleet-setje2 Compleet setje uit de oertijd om te scheren; mes, kwast en slijpleer; klaar voor een ruige scheerbeurt.
2de-krabbertje4 De opvolger van het krabbertje, geïntroduceerd met geavanceerd draai mechanisme om het mesje te wisselen. Helemaal hot in die dagen.
1ste-krabbertje3 Het allereerste scheermes met verwisselbare mesjes (Gillette here we come!). Het krabbertje is ongeveer eind 1800 in gebruik genomen.
verstuiver5 De verstuiver. Werd vooral gebruikt om het talkpoeder te verstuiven na de scheerbeurt voor het schrale huidje! Later ook wel gebruikt voor het opspuiten van eau d’cologne. Hmm heerlijk fris.
scheeretui6 Het scheeretui! Deze werd vooral gebruikt door de mannen van stand in de vorige eeuwen. Nu duidelijk alleen nog maar een museumstuk.
verguldehand7 De al oude vergulde hand scheerproducten, al in gebruik met het historische mes met water en zeep. Nu nog steeds verkrijgbaar!
museum_tang-8  Één van de eerste handtondeuzes waarmee behendig met snelle hand de haren werden opgeschoren. Gelukkig zijn ze tegenwoordig elektrisch !
 museum_riemed-9  Dit is een set van vroeger waarmee men vaak een eigen set bij de kapper had, om zich te laten scheren. Lang leven de verwisselbare mesjes!

IVM Covid 19

  1. Ja inderdaad!We gaan weer zonder afspraak werken vanaf dinsdag ook weer walk ins. Even registreren en dan komt het goed

  2. Donderdag 14 mei Hemelvaartsdag GESLOTEN!   Vrijdag gewoon weer open. Tot snel!