Scheertips

Barbershop Difretti's

Proraso scheertips

Als je je echt glad wilt scheren, scheer je dan glad (met een scheermes, water en zeep). Qua moment is de ochtend het ultieme scheermoment. Je huid is na de hele nacht hersteld en is lekker soepel. Daarnaast is het slim om eerst een warme/hete douche te nemen. Je huid en baardharen worden hierdoor aanmerkelijk zachter. Ook wil het weleens helpen om je bijvoorbeeld 2 x in te zepen! 1 keer voor het douchen en 1 x na het douchen als je je echt gaat scheren.

Wanneer je een superglad scheerresultaat wilt of een baard, ringbaard of bakkebaarden hebt, gebruik dan een scheerkwast voor het inzepen. Of gebruik SCHEER OIL, dan blijf je namelijk de haarlijn zien. Neem deze olie ook als je baard in diverse richtingen groeit en je een gevoelige huid hebt.

Gezicht nat maken met warm water, neem 3 à 4 druppels SCHEER OIL en masseer deze met draaiende bewegingen in het gezicht. Hierna weer nat maken even laten intrekken. Gebruik voor alle andere baard- en huidtypes PRORASO scheercrème voor de gevoelige huid.

Breng de PRORASO scheercrème in draaiende bewegingen met scheerkwast aan op je gezicht zodat de baardstoppels rechtop gaan staan voor het beste resultaat. Doe een kleine hoeveelheid in een bakje, kwast nat maken, de Scheercrème opschuimen en daarna met de kwast opbrengen.

Scheertips

PRORASO SCHEER CREAM

Zorg voor een (zeer) scherp mes (zonder roestplekken) en scheer altijd mee in de groeirichting van de baardharen. Dit geldt zeker voor een gevoelige huid! De ’weldadige formulering’ van PRORASO SCHEER CREAM en PRORASO PRE SHAVE minimaliseert de weerstand van de haren zodat je met minder kracht hoeft te scheren en zo de kans op huidirritaties vermindert.

Spoel het mesje regelmatig af met heet water. Bij het gebruik van PRE SHAVE moet het mesje regelmatiger dan normaal worden gespoeld omdat anders teveel haar aan het mes blijft plakken. En scheer je ook niet te snel. Je moet waarschijnlijk op tijd naar school of naar je werk, maar neem echt je tijd voor het beste scheerresultaat. Ook verkleind dit het risico op wondjes.

scheertips

Kalmerend: Aloë Vera en Balm Mint

Nadat het gezicht droog gemaakt is, een kleine hoeveelheid PRORASO aanbrengen. De combinatie van Aloë Vera en Balm Mint zorgt voor een kalmerende werking, terwijl de vochtbalans wordt hersteld. Dit alles leidt er toe dat de huid zacht aanvoelt en er gezond uitziet. De balsem trekt snel in de huid zonder dat deze ‘vet’ wordt en geeft een fris en verzorgd gevoel.

Spoel het gezicht en nek na het scheren af en gebruik als laatste koud water om de huid te verfrissen en de openstaande poriën te laten sluiten. Bij gebruik met PRORASO PRE SHAVE kan je de huid ook met een vochtige handdoek afdrogen.